Is jouw product, dienst of procedé innovatief voor jouw bedrijf of zelfs de wereld? Speciaal voor innovatieve ondernemers in Drenthe, Friesland en Groningen is er de VIA-subsidie. Wanneer je vóór 15 februari aanstaande je aanvraag compleet hebt, kom je mogelijk in aanmerking om 35 tot 50% van je ontwikkelingskosten gesubsidieerd te krijgen. Het subsidiebedrag kan oplopen tot 100.000 euro.

Voor wie?

De VIA-subsidie is bedoeld voor MKB ondernemers in midden- en kleinbedrijf, gevestigd en actief in Drenthe, Friesland of Groningen. Je kunt de subsidie aanvragen als individueel bedrijf of samen met een ander bedrijf.

Waarvoor is de subsidie bruikbaar?

VIA-subsidie kun je aanvragen voor de volgende kostensoorten:

  • Loonkosten van werknemers en eigen uren
  • Het inschakelen van onafhankelijke derden
  • Materiaalkosten voor een prototype
  • Huur van uitrusting en apparatuur

Wat zijn de voorwaarden?

  • Jouw project is gericht op nieuwe ontwikkelingen
  • Je bent voor je project nog geen verplichtingen aangegaan vóór het indienen van je subsidieaanvraag
  • Jouw project zal binnen 18 maanden na toezegging van de subsidie worden gerealiseerd en is uiterlijk 30 april 2023 afgerond

Hoe groot is de kans dat mijn subsidie wordt toegekend?

Voldoet je subsidie aanvraag aan de vereisten en is je aanvraag ingediend op uiterlijk 15 februari? Dan heb je liefst 77% kans dat je subsidie aanvraag wordt gehonoreerd.

Belangrijk: Wacht niet tot 15 februari

Vanaf 15 februari aanstaande is het mogelijk om een aanvraag voor de VIA-subsidie in te dienen. De ervaring leert dat de complete subsidiepot binnen een dag is uitgeput. De kans is zeer groot dat je de subsidie mis loopt als je na 15 februari de subsidie aanvraagt. Haast is dus geboden – maar ook zorgvuldigheid. Neem daarom vandaag nog vrijblijvend contact op met HGM. Wij helpen je graag om te komen tot een succesvolle subsidieaanvraag.

Wat kan HGM voor mij betekenen?

HGM verzorgt jaarlijks voor een groot aantal bedrijven in diverse sectoren de VIA aanvraag. Wij beschikken over meer dan 30 jaar expertise om jouw aanvraag tot een succes te maken. Heb je interesse om te vernemen hoe wij dit doen? Neem dan telefonisch contact op met Paul Driessen 06 20256150 of via WhatsApp: +31 620256150.

Liever een email? Dat kan natuurlijk ook.

Neemt contact op!

Organisaties opgelet! Het SIDN fonds werkt dit jaar naast haar open calls ook met een thema: Responsible AI.
Wat betekent dit voor uw subsidiekansen?

Waarom Reponsible AI als thema?

Artificial Intelligence (AI)  maakt zijn opmars in bijna elke app, website of apparaat. De populaire spraakassistenten Siri en Alexa (Amazon) en de slimme algoritmes die onder andere door Facebook en Netflix worden ingezet, tonen al aan dat AI verwerkt is in ons dagelijks gebruik. AI roept veel vragen op over de impact op de samenleving en verhouding tussen mens en technologie. Het creëren van goede randvoorwaarden is waar het SIDN fonds aan wil bijdragen.

Het zorgen voor goede randvoorwaarden

De doorbraak van AI wordt vooral bepaald door het feit dat de technologie steeds beter in staat is zelfstandig te leren en daardoor meer autonoom te opereren. Vooral het autonome aspect van de technologie roept vraagtekens op. Dit vraagt om goede randvoorwaarden en etnische kaders, ook wel ‘Resnposible AI’ (RAI) genoemd.
Hierbij draait het zowel om verantwoord als verantwoorde Artificiële Intelligentie (AI die geen schadelijke effecten te weeg brengt en ethische afwegingen meeneemt) en AI for Good (AI ontwikkelingen en inzet om het maatschappelijk belang te dienen).

 

Wat betekent dit voor uw subsidiekansen?

Responsible AI is een van de vraagstukken die het SIDN fonds vanuit haar doelstellingen belangrijk vindt. Dit betekent dat in 2018 Pioniers alleen projecten kunnen indienen die passen binnen het thema Responsible AI. Voor Potentials blijft de call ook openstaan voor projecten die aansluiten bij de doelstellingen van het SIDN fonds.

Subsidiehoogte voor AI
Projecten gericht op uitwerking van een goed idee, max. € 10.000,-
Projecten gericht op doorontwikkeling/opschaling van een bewezen concept, max. € 75.000,-

Opening eerste call 2018
De eerste call voor 2018 is geopend tot en met 12 maart 2018, 13:00u. Meer informatie over deze ICT-regeling leest u op onze SIDN pagina.

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling